Nová vakuovačka Electrolux nejen pro přípravu SousVide
22.02.2022 | AktuálněTaké máte pocit, že připravujete stále stejné pokrmy a chtěli byste to změnit?
Pořiďte si vakuovačku Electrolux a můžete se pustit do přípravy SousVide. Vlastníte-li i parní troubu, bude pro Vás připrava hračka. Jinak je možné připravovat SousVide i ve speciálním hrnci s teploměrem.
Příprava SousVide spočívá v tom, že potraviny - maso, zeleninu, nebo ovoce, zavakuujete spolu s bylinkami, oříškem másla, trochou soli a necháte je při nízké teplotě (cca 65-75°C) a dlohou dobu (1,5-4 hodiny) připravovat při 100% páře v parní troubě, nebo ve speciálním hrnci s teploměrem. Teplota by neměla kolísat a důležité je mít potraviny dobře zavakuované. Podrobné a přesné recepty najdete v návodu k vakuovačce, nebo na internetu.
Skvělým pomocníkem je nová vakuovačka Electrolux E6VS1-6AG , nebo Electrolux E4VS1-4AG.
Je důležité, aby vakuovačka uměla spolehlivě zavakuovat nejen suché, ale i vlhké potraviny, jako je maso, ovoce, či zelenina. Model Electrolux EV6VS1-6AG dokáže bez problémů a rychle zavakuovat i vlhké potraviny. Sama to mohu potvrdit, mám tento model doma a velmi často jej používám.
Vakuovačku nemusíte používat jen k přípravě SousVide. Vakuovačku můžete s úspěchem využít při skladování potravin.
Uchovat můžete jak čerstvé potraviny typu sýr, šunka, ovoce, zelenina a jejich životnost je velice prodloužena.
Vakuovačku využijete i při uchování potravin v mrazáku a ušetříte tím i místo. Stejně taj je možné bezpečně uchránit některé potraviny před moly, či jinými vlivy, které by mohly potraviny znehodnotit.
A ještě můj typ. Zavakuujte si potraviny na cesty. Jidlo bude bezpečně uchováno, nezkazí se, nezaberou tolik místa a nerozsypou se.
Vakuovačka je levné řešení pro bezpečné a efektivní uchování všech potravin a můžete je využít i při přípravě SousVide.
zpět na předchozí stránku