Chléb z parní trouby
20.09.2018 | AktuálněZdravím všechny příznivce domácího pečení chleba a přicházím s tipem, jak skvěle upéct chléb v parní troubě.
Všechny parní trouby mají generátor páry, který v několika málo minutách nastaví požadovanou vlhkost.
Pára zajistí ideální vlhkost v troubě a rovnoměrně rozháněný horký vzduch dokonale propeče chléb, i více chlebů najednou.
Dopručujeme parní trouby AEG a parní trouby Electrolux. Skvělé provedení, krásný design, rychlé dodání, bohaté příslušenství a dokonalé výsledky pečení.
Samožitný chleba
½ kg žitné mouky
0,4-0,45 l vody
2 lžičky soli, kmín , případně jiné koření
Důkladně prohníst , nejlépe v robotu
Následně přidat kvásek cca 1-1,5 dcl
Opět důkladně, ale lehce prohníst.,
Těsto přendáme do formy na biskupský chlebíček, lépe se dělá s namočenýma rukama, dle chuti posypat semínky a nechat kynout cca 10 hodin. Nakyne méně, než klasické těsto.
Pečeme v rozpálené troubě na 230°C s párou 25/75% a potom na 190°C 48 minut na horký vzduch, stále zakryté pečícím papírem.
Máte-li jen horkovzdušnou troubu: Pečeme na 275 °C na 11 minut, potom 48 minut na 190 °C, stále přikryté pečícím papírem, program horký vzduch.
Následně vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout na mřížce.
Pečení je nutné vyzkoušet na každou konkrétní troubu.
zpět na předchozí stránku